Βίντεο για την Ανακύκλωση
Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, υλικών και ενέργειας, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και του τόπου μας προς όφελος των παιδιών και των εγγονιών μας. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να προτιμώνται επιλογές διαχείρισης όπως η πρόληψη και η μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων και η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.
Ανακοίνωση Πρόσκληση
Διαβούλευση επί των δημοσιευμένων εγγράφων της σύμβασης «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Μη Επικίνδυνων Στερεών Αποβλήτων Καβάλας και Προμήθεια κινητού εξοπλισμού λειτουργίας της ΜΕΑ Καβάλας» με αρ. ΕΣΗΔΗΣ 199504
Δελτίο Τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και τη ΔΙΑΑΜΑΘ
Προκαταρκτική διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας κινητού εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του ΧΥΤ Καβάλας
Στoν ιστότοπο https://portal.eprocurement.gov.gr/ και πιο ειδικά στο https://cerpp.eprocurement.gov.gr/eproc-deliberation/unprotected/searchDeliberations.htm?execution=e1s2 αναρτήθηκε δημόσια διαβούλευση (Κωδ. 23DIAB000026237) με αντικείμενο τη Διακήρυξη Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, σε Τμήματα για την προμήθεια με τίτλο «Kινητός εξοπλισμός» της Πράξης με τίτλο «ΧΥΤ ΚΑΒΑΛΑΣ».
Συμπεράσματα 14ης Πανελλήνιας Συνόδου ΦοΔΣΑ
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 14η Πανελλήνια Σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2022.
Ζωντανή αναμετάδοση της 14ης Πανελλήνιας Συνόδου ΦοΔΣΑ από την Αλεξανδρούπολη
Από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://vimeo.com/event/2247209 είναι δυνατή παρακολούθηση των εργασιών της 14ης Πανελλήνιας Συνόδου ΦΟΔΣΑ από την Αλεξανδρούπολη στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2022.
Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
«14η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟ.Δ.Σ.Α στην Αλεξανδρούπολη – Πρόγραμμα Συνόδου και επίσκεψη στη ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης»
«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022: “Μόνο Μία Γη”»
Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 χρησιμοποιείται ο τίτλος “Μόνο Μία Γη” – “Only one Earth” (#OnlyOneEarth και #WorldEnvironmentDay)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και η ημερομηνία αποσφράγισης του Διαγωνισμού με τίτλο: «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤ ΚΑΒΑΛΑΣ» (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 153874, https://www.diaamath.gr/node/265) με νέες ημερομηνίες τις εξής:Νέα Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: 09-03-2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.Νέα Ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης προσφορών (Διενέργειας Διαγωνισμού): 16-03-2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: Συμβάλλουμε καθοριστικά ανακυκλώνοντας
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1974 από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και από τότε εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους με κύριο στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί ευκαιρία υπενθύμισης της σημασίας που έχει το περιβάλλον για την καλή υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Οι πιέσεις και οι απειλές προς το φυσικό περιβάλλον είναι πολλές αλλά ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με απλές, καθημερινές δράσεις και καλές συνήθειες, από την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της σπατάλης νερού, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και μέχρι τη μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης που δεν είναι απαραίτητα.
Δελτίο Τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα της ΔΙΑΑΜΑΘ για την ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
«Υπεγράφη η έγκριση εκτέλεσης εργασιών του υποέργου 4 ¨Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών¨ της πράξης «Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα ΠΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης)».»
Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ
Υπεγράφη η σύμβαση με τίτλο: «Μελέτες Ωρίμανσης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Βόρειο Έβρο
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ PET ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ
Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., o Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ), με τη συνεργασία του συνόλου των 22 Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), αναπτύσσει την ανακύκλωση με τον μπλε κάδο σε όλη την Περιφέρεια. Στον μπλε κάδο απορρίπτονται από τους πολίτες και οδηγούνται προς ανακύκλωση τα απόβλητα συσκευασίας από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Ανάμεσα στα πλαστικά απόβλητα ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συσκευασίες από το πλαστικό υλικό τύπου PET, όπως φιάλες νερού και μπουκάλια αναψυκτικών.
Δελτίο τύπου
Ανακύκλωση εκλογικού υλικού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Δελτίο τύπου
Ολοκληρώνεται το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης για τους μικρούς μαθητές στους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ