Ημερίδα παρουσίασης έργου LIFE

Τρί 10 Σεπ 2013

Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ

Η Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), στα πλαίσια του έργου LIFE09 ENV/GR/000294 «Επιλογές Διαχείρισης Αποβλήτων για τον Έλεγχο των Εκπομπών των Αερίων του Φαινομένου του Θερμοκηπίου (Waste-C-Control)» του προγράμματος LIFE+, διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:00 π.μ. στην Κομοτηνή (αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΑΜΘ, Κακουλίδου 1).

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. αποτελεί τον θεσμοθετημένο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, συμμετέχει στο έργο «Waste-C-Control» του προγράμματος LIFE09 (ENV/GR/294). Το εν λόγω έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός λογισμικού εργαλείου για τη μειωμένη παραγωγή αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου μέσω της ορθότερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι σχεδιαζόμενες δράσεις του ΦοΔΙΣΑ για τη μείωση των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου που μπορούν να προκύψουν από την ορθότερη διαχείριση απορριμμάτων στo τοπικό επίπεδο της Περιφέρειας ΑΜΘ (Τοπικό Σχέδιο Δράσης).

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε υπηρεσιακά στελέχη αλλά και αιρετούς παράγοντες των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση/εκπαίδευση μελών υπηρεσιών επί του λογισμικού εργαλείου που αναπτύχθηκε από το έργο Waste-C-Control.