Ημερίδα για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) στην Κομοτηνή.

Δελτίο τύπου ΔΙΑΑΜΑΘ

«Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων
απευθυνόμενη προς τους ΟΤΑ της ΠΑΜΘ»

 

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ως ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια υποστήριξης των 22 Δήμων της Περιφέρειας, οργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (HMA).

 

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στην πόλη της Κομοτηνής, με τη συμμετοχή άνω των 50 ατόμων και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής.

 

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Χ. Λιθηρόπουλος και ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ κ. Χ. Μαμσάκος ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Β. Μαυρίδης, η Αντιδήμαρχος Καβάλας κα. Κ. Χιώτη-Πρασσά και ο Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κ. Χ. Πρόξενος. Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος προϊσταμένων και υπαλλήλων από τις υπηρεσίες των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των υπόχρεων Δήμων, ως προς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ, το οποίο ήδη λειτουργεί και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή, παρακολούθηση, ιχνηλασιμότητα και έλεγχο της διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Οι εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν τις διαστάσεις του ΗΜΑ. Ο κ. Β. Λιόγκας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέδειξε τη σημασία καταγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. Ο κ. Π. Πεκάκης από την ομάδα ανάπτυξης του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων από την εταιρεία Draxis Environmental Technologies παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΜΑ και τη διαδικασία εγγραφής και καταχώρησης σε αυτό. Επίσης, η κα. Ε. Καμπράγκου Μηχανικός Περιβάλλοντος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε σε ποικίλα ερωτήματα και απορίες του ακροατηρίου της ημερίδας σχετικά με την καταγραφή στο ΗΜΑ. 

 

Η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων αναμένεται να συνδράμει καθοριστικά στη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή και την Εθνική νομοθεσία, την υποστήριξη της καταγραφής και τον καλύτερο έλεγχο της διαχείρισης των αποβλήτων και την εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρόνου.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση και αρχείο με σύντομες Ερωτήσεις και Απαντήσεις (Q&A) σε απορίες Δήμου της ΠΑΜΘ. Για την επίλυση αποριών σχετικά με το ΗΜΑ λειτουργεί Helpdesk στα Τηλ. 210-8653150, 210-8643630 & 210-8644346 και στο e-mail wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr όπου πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι όπως φαίνεται στη σελίδα http://wrm.ypeka.gr/

Για τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

 

 

Μαμσάκος Χριστόδουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.