Εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα με θέμα Δυνατότητες Διαχείρισης Βιοαποδομήσιμων Αποβλήτων - Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα

Πέμ 19 Φεβ 2009

Για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών η οποία αποτελεί πρωταρχικό βήμα κάθε επένδυσης στους τομείς διαχείρισης των απορριμμάτων, η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., με την υποστήριξη της ΠΑΜΘ, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στις έδρες των Νομών όπου σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα εγκατασταθούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), με θέμα: «Δυνατότητες Διαχείρισης Βιοαποδομήσιμων Αποβλήτων: Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα».

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 και ώρες 10.00 - 14.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 και ώρες 10.00 - 14.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι κοινό και περιλαμβάνει δύο μέρη.

ΜΕΡΟΣ Α΄ Παρουσίαση οικονομοτεχνικής μελέτης για τη διαχείριση των οργανικών σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ-Θ, ανάλυση επιστημονικού υπόβαθρου της κομποστοποίησης, της αναερόβιας χώνευσης και λοιπών τεχνικών διαχείρισης οργανικών αποβλήτων. Συσχετισμός της υφιστάμενης με τη μελλοντική νομοθεσία και παρουσίαση της διεθνούς εμπειρίας (αερόβια, αναερόβια, Διαλογή στην πηγή, σύμμεικτα απορρίμματα κλπ).

ΜΕΡΟΣ Β΄ Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαχείρισης του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των αστικών απορριμμάτων. Στόχος της συζήτησης η πληροφόρηση και ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών για τις διαθέσιμες τεχνικές, τις λειτουργικές διαφορές μεταξύ τους, τα αναμενόμενα κόστη, τα προβλεπόμενα τέλη διαχείρισης καθώς και την προϋπάρχουσα εμπειρία από περιπτώσεις εφαρμογής στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Ώρα

Ομιλητής

 

10:00-10:05

Χαιρετισμός Προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε.

Δημήτριος Κοτσάκης, Δήμαρχος Κομοτηνής

ΜΕΡΟΣ Α’

10:05-11:35

Παρουσιάσεις

10:05-10:35

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

10:35-11:05

Δρ. Κάτια Λαζαρίδη

Επ. Καθηγήτρια, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

11:05-11:35

Αντώνιος Μαυρόπουλος

ΕΠΕΜ Α.Ε.

 

11:35-12:00

Διάλειμμα – Καφές

ΜΕΡΟΣ Β’

12:00-14:00

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης

 

Χρήστος Βατσέρης

Intergeo ΕΠΕ

Κανακόπουλος Δημήτριος

E.R.E. Recycling

Γκαμαράζη Τζούλη

Μεσόγειος Α.Τ.Ε.Ε.

Δρ. Δημήτριος Φέρτης

Inergy Development

 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης, οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν μέσω ζωντανής μετάδοσης στο διαδίκτυο (video streaming) από τον ιστοχώρο www.diaamath.gr