Δελτίο Τύπου ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

Παρ 31 Ιουλ 2015

Ενημερωτικό φυλλάδιο για χωριστή συλλογή γυαλιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συνεργασία της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, της ΕΕΑΑ ΑΕ και των Δήμων έχει ξεκινήσει η χωριστή συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού από τον Απρίλιο του 2015. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σταδιακά ξεκινώντας από τους μεγάλους Δήμους και προοδευτικά προς τους υπόλοιπους Δήμους της ΠΑΜΘ.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τη συμμετοχή του κόσμου, είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς από τον Απρίλιο και μέχρι το τέλος Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ περί τους 60 τόνους γυαλιού προς ανακύκλωση.

Ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η συμμετοχή των υπεύθυνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία) αλλά και του κοινού στην προσπάθεια. Για την επιπλέον ενίσχυση της χωριστής συλλογής γυαλιού λοιπόν, σχεδιάστηκε από τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ ένα ενημερωτικό δίπτυχο φυλλάδιο, που εστάλη στους συμμετέχοντες Δήμους και είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf για το ευρύ κοινό από τον ακόλουθο δεσμό: 

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ:

1. Διαχωρίζουμε τις γυάλινες συσκευασίες από τα άλλα απορρίμματα και τις συγκεντρώνουμε χωριστά σε έναν σάκο ή ένα γερό κουτί.

2. Αδειάζουμε τις γυάλινες φιάλες, γυάλινα μπουκάλια, γυάλινα δοχεία και βαζάκια από το περιεχόμενό τους και τα απορρίπτουμε σε Μπλε Κώδωνα γυαλιού.

3. Ρίχνουμε μόνο γυαλί και όχι κοινά σκουπίδια ή άλλα υλικά (πλαστικά, χαρτόνι, κλπ) στον μπλε κώδωνα.

4. Ενημερώνουμε το Δήμο μας ή τη ΔΙΑΑΜΑΘ (τηλ. 25310 81400, e-mail: info@diaamath.gr) όταν ο Μπλε Κώδωνας γεμίσει.

5. Συμμετέχουμε στην ανακύκλωση γυαλιού και ενημερώνουμε για αυτήν τους συνεργάτες και φίλους μας!

6. Ανακυκλώνουμε τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μέταλλα) στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης και απορρίπτουμε τα υπόλοιπα σκουπίδια (λερωμένα χαρτιά, ξύλο, δέρμα, τζάμια, κλαδιά. κλπ) στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Πηγή φωτογραφιών: ΔΙΑΑΜΑΘ