Δελτίο Τύπου ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

Τετ 13 Μάιος 2015

Ενημερωτική επίσκεψη για διαχείριση απορριμμάτων στο ΣΔΕ Κομοτηνής

Την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής, την οποία παρακολούθησαν συνολικά περίπου 50 άτομα. Η ενημερωτική εκδήλωση εντασσόταν στα πλαίσια του περιβαλλοντικού γραμματισμού του ΣΔΕ Κομοτηνής.

Η ενημέρωση αφορούσε μία γενική παρουσίαση της διαχείρισης των απορριμμάτων με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της ανακύκλωσης των υλικών, τις επιπτώσεις των πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον και τα οφέλη της οικιακής κομποστοποίησης. Το κύριο μήνυμα είναι πως η επιτυχία της διαχείρισης των απορριμμάτων στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ο κ. Φ. Τσάγκας από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) παρουσίασε τη γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και ειδικότερα στο επίπεδο του Δήμου Κομοτηνής. Η περιβαλλοντολόγος κα. Θ. Δραγουμάνη από την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης μίλησε για τη σημασία της ανακύκλωσης των υλικών.

 

Ακολούθησε πρακτική παρουσίαση καθημερινών υλικών και της ανακύκλωσής τους με κατάλληλο τρόπο, καθώς και συζήτηση για τις απορίες του ακροατηρίου.

 

Από τον Δήμο Κομοτηνής, ο κ. Α. Ευτυχιάκος, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, μαζί με τους άλλους ομιλητές, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των εκπαιδευομένων και προμήθευσε ενημερωτικά φυλλάδια και μπλε σάκους ανακύκλωσης, που στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στο σύνολο των παρευρισκομένων.