Ανοιχτή επιστολή – Ανακύκλωση με τον μπλε κάδο και τον μπλε κώδωνα

Ανοιχτή επιστολή – Ανακύκλωση με τον μπλε κάδο και τον μπλε κώδωνα

 

Προς Επαγγελματίες, Καταστηματάρχες, Εμποροβιοτέχνες και Ξενοδόχους της Περιφέρειας ΑΜΘ

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων, όπως λ.χ. κατά την Αποκριά, η παραγωγή αποβλήτων συσκευασίας από το εμπορικό τμήμα της πόλης και τον αστικό ιστό αναμένεται αυξημένη και εκτιμάται ότι η συμβολή του επαγγελματικού κόσμου μπορεί να είναι καθοριστική για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας.

 

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) σε συνεργασία με τους Δήμους και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) αναπτύσσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ δίκτυο ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας (μπλε κάδος) και χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών (μπλε κώδωνες).

  • Στον μπλε κάδο ανακυκλώνονται όλες οι συσκευασίες από χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό,  λευκοσίδηρο, αλουμίνιο και γυαλί (σε απουσία μπλε κώδωνα). Επιπλέον στοιχεία για τον μπλε κάδο μπορούν να βρεθούν εδώ http://diaamath.gr/print/84 και εδώ http://www.herrco.gr/
  • Στους μπλε κώδωνες (καμπάνες) ρίχνουμε μόνο συσκευασίες από γυαλί. Επιπλέον στοιχεία μπορούν να βρεθούν εδώ http://diaamath.gr/print/158  και εδώ http://www.herrcoglass.gr

 

Τα κύρια βήματα για την ανακύκλωση είναι:

  1. Διαχωρίζουμε τις συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
  2. Αδειάζουμε τις συσκευασίες από υπολείμματα.
  3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο εντός του κάδου.
  4. Ρίχνουμε χύμα στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας, όχι σε δεμένες σακούλες.
  5. Δεν ρίχνουμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ή στους μπλε κώδωνες.

 

Με τη συμμετοχή σας στην ανακύκλωση βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του τόπου μας και προστατεύεται το περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

 

Μαμσάκος Χριστόδουλος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.